Tofu w sosie węgierskim

Obiad
12.03.2019 16:18
Tofu w sosie węgierskim

✔ Tofu w sosie węgierskim 3 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: 20 minut (+ 25 minut gotowania) koszt: ok. 4,90 zł Składniki: 1.5 opakowania wędzonego tofu 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 400 ml bulionu warzywnego lub wody 3 łyżki sosu sojowego sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki wędzonej chili wg uznania 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 5 łyżek oliwy 20 g mąki pszennej natka pietruszki do podania 300 g kaszy gryczanej ogórki kiszone do podania Wykonanie: Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę do zeszklenia (ok. 3 minuty). 3 servings (1 has 600 kcal) time of preparations: 20 minutes (+ 25 minutes of cooking) Ingredients: 1.5 packages of smoked tofu 1 white onion 2 cloves of garlic 400 ml vegetable broth or water 3 tablespoons of soy sauce salt and pepper to taste 1 teaspoon of smoked pepper chili at the discretion 1 bay leaf 2 balls of allspice 1 tablespoon of tomato pasta 5 tablespoons of oil 20 g of wheat flour parsley for serving 300 g of buckwheat pickled cucumbers for serving Instructions: Fry the onion with a little bit of oil (for about 3 minutes). Add the chopped garlic, tofu, soy sauce, spices, broth, tomato pasta, oil and cook for about 15-20 minutes. Cook the stew in accordance with the instructions on the packaging. Wędzone tofu duszone w aromatycznym sosie węgierskim❤; to wegańska, pyszna wersja, dania które ostatnio widziałam gdzieś w restauracji w wersji z mięsem. Dodajemy posiekany czosnek, tofu, sos sojowy, przyprawy, bulion, koncentrat, oliwa i gotujemy ok. 15-20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/tofu-w-sosie-wegierskim/