Czekoladowe ciastka z pieprzem i kremem owocowym

Monika
Ciasta
11.03.2019 11:24
Czekoladowe ciastka z pieprzem i kremem owocowym

200 g mąki (pszennej) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mleka roślinnego 70 ml oleju 40 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 30 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu (najlepiej świeżo zmielony, polecam ze strony ymt24.pl – https://ymt24.pl/pieprz-czarny-ziarnisty-50g) 1/4 łyżeczki imbiru (mielonego) Krem: 300 ml mleka roślinnego 100 g owoców (mogą być mrożone), użyłam mieszanki truskawek, borówek i malin (świetnie sprawdzą się również: ananas, brzoskwinie, jeżyny, wiśnie, śliwki) 40 g cukru 1 łyżka oleju kokosowego (20 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki 3 łyżki mąki kokosowej lub mąki jaglanej 3 łyżki proszku budyniowego 2 łyżki wiórków kokosowych przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i wyrób z nich zwarte ciasto. Z podanych poniżej proporcji uzyskacie nieco więcej kremu, niż potrzebujecie do przełożenia ciastek, jednak gwarantuję Wam, że wykorzystanie tego pysznego kremu nie będzie problemem 🙂 Czekoladowe ciastka z pieprzem i kremem owocowym Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto: Po tym czasie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrój z niego okręgi o średnicy ok. 4 cm. Owoce zblenduj i wymieszaj z pozostałymi składnikami na krem tak, aby nie było grudek. Pozostaw na noc w zamkniętym pojemniku, dzięki czemu ciasteczka będą miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/czekoladowe-ciastka-z-pieprzem-i-kremem-owocowym/