Magiczny mus czekoladowy (1 składnik)

Wilk
Desery
08.03.2019 12:54
Magiczny mus czekoladowy (1 składnik)

W tym samym czasie odmierzyć pozostałe 30 ml wody (lub więcej, zerknij w dodatkowe notatki u dołu przepisu) i także wstawić do lodówki, aby odpowiednio się schłodziła. Notatki Jeśli używasz czekolady gorzkiej (powyżej 60% kakao) przy końcowym ubijaniu dodaj o 10 ml zimnej wody więcej - w sumie 70 ml/100 g | Jeśli używasz białej czekolady, przy końcowym ubijaniu dodaj o 20 ml mniej zimnej wody - w sumie 40 ml Smacznego! Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, a masa będzie jednolita, przełożyć ją na talerzyk wyłożony papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na minimum pół godziny. Dodatkowo: ► wrzątek [30 ml/30 g / 1/8 szklanki] ► zimna woda [30 ml/ 30 g / 1/8 szklanki] Zwykła czekolada w zetknięciu z wodą w różnych temperaturach magicznie zaczyna się ubijać jak bita śmietana. Po dodaniu całej wody, ubijać do momentu, aż krem będzie konsystencji bitej śmietany (u mnie ok. 5 minut na średnich obrotach). Przygotowanie - Czekoladę połamać na kawałki lub posiekać, dodać wrzątek i rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2019/03/magiczny-mus-czekoladowy-1-skladnik.html