Paprykarz

kardamonovy
Śniadania
06.03.2019 8:32
Paprykarz

Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu (ja użyłam parboiled) 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego pół szklanki wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3/4 łyżeczki mielonej chili szczypta wędzonej papryki (opcjonalnie) pół łyżeczki octu winnego sól pieprz olej rzepakowy Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią starte na największych oczkach marchewki i pietruszkę, a także pokrojone w drobną kostkę cebule i rozdrobniony czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia, pod koniec dodajemy wszystkie rodzaje papryk i znowu chwilę smażymy. Podobne przepisy: Wegetariański paprykarz z kaszą jaglaną Paprykarz z brązowym ryżem Nie pamiętam jego smaku sprzed lat, ale moje króliki stwierdziły, że to to. Jeżeli możemy ograniczyć pochłanianie chemii, która jest obecnie prawie we wszystkim, to czemu nie? Wlewamy wodę, dodajemy liście i ziele, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/paprykarz/