Twarogowe mini pączki

Monika
Desery
23.02.2019 12:05
Twarogowe mini pączki

(szklanka 250 ml) - Twaróg w kostce 250 g ( tłusty lub półtłusty) - Mąka tortowa dwie szklanki niepełne ( w każdej brakuje po łyżce mąki) - jajka 2 lub same żółtka - Śmietana 12% lub 18% 2 łyżki - Cukier 3 łyżki - Cukier waniliowy łyżeczka - Ocet łyżeczka - Proszek do pieczenia łyżeczka - Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki Przygotowanie: W misce rozgniatamy ser za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca. Wrzucać kulki do rozgrzanego oleju i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor ( Ogień nie może być zbyt mocny, gdyż pączki w środku mogą okazać się surowe). Dodajemy pozostałe składniki: przesianą mąkę, jajka lub same żółtka, cukry, sodę, proszek do pieczenia, śmietanę oraz ocet. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/01/twarogowe-mini-paczki.html