Szakszuka z jarmużem i ciecierzycą

Śniadania
20.02.2019 13:02
Szakszuka z jarmużem i ciecierzycą

Składniki /1 porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy – garść jarmużu – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – szczypiorek – 1-2 łyżki ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Wrzucamy pomidory doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami ( u mnie papryka słodka i ostra, pieprz) i smażymy kilka minut. Mieszamy wszystko i do podsmażonych pomidorów dodajemy jarmuż, który wcześniej należy sparzyć gorącą ale nie wrzącą wodą . Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/szakszuka-z-jarmuzem-i-ciecierzyca/