Spaghetti z pesto genovese

Aneta
Makarony
16.02.2019 21:12
Spaghetti z pesto genovese

Spaghetti z bazyliowym pesto / 1 porcja Składniki: 1 ząbek czosnku 1 garść prażonych migdałów, solonych, ze skórką 6 listków świeżej bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek lub więcej 3 łyżki startego na dużych oczkach grana padano Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Do pesto dodajemy zwykle orzeszki pinii, ale ja tym razem użyłam do przepisy przepysznych, prażonych migdałów ze skórką i solą. Dzisiaj na obiad przygotowałam spaghetti z bazyliowym pesto. Nie pamiętam, kiedy ostatnio raz jadłam makaron z pesto. Dodajemy także starty grana padano oraz oliwę z oliwek i migdały. Makaron przekładamy do miski z pesto. Pesto ma mieć konsystencję gęstego sosu, a kawałki mają być delikatnie wyczuwalne. Starannie mieszamy, aby każda nitka makaronu obtoczona była w pesto. Dodajemy obrany czosnek, pokrojony na mniejsze kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2019/02/spaghetti-z-bazyliowym-pesto.html