KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

Magdalena
Zupy
16.02.2019 19:13
KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

Jeśli lubicie zupy typu krem to tej musicie spróbować koniecznie! olej do smażenia Wykonanie: Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Niesamowicie pyszna zupa z pieczonej papryki z dodatkiem pomidorów, lekko zabielona słodką śmietanką. Jak pewnie już wiecie, u mnie w domu zupa to podstawa - nie mogłabym przeżyć jednego dnia bez zupy Wkładamy do piekarnika ustawionego na funkcję grilla (około 230-240 stopni) i pieczemy około 15-20 min. 😂 Dlatego cały czas szukam nowych smaków, bo nie da się przecież w kółko jeść tych samych 😉 Dzięki pieczonej papryce jest niezwykle aromatyczna, a lekkiej nuty słodyczy dodaje śmietanka, która przełamuje kwaśny smak pomidorów. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki i chwilę razem smażymy. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/02/krem-z-pieczonej-papryki.html