Koszyczki z chleba tostowego z szynką i serem

Ewa
Przekąski
13.02.2019 8:00
Koszyczki z chleba tostowego z szynką i serem

U nas spisała się celująco:) około 12 kromek chleba tostowego 120-150 g szynki wieprzowej kawałek sera żółtego (u mnie cheddar) kawałek mozzarelli (mniej więcej 1/2 kulki z zalewy) kawałek sera pleśniowego (camembert) 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oleju zioła prowansalskie Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 10-15 minut (aż ser się roztopi, a skórka chleba ładnie zrumieni). Co lepsze jest to bardzo szybka i prosta przekąska, którą można przygotować nawet na ostatnią chwilę. Mozzarellę oraz ser pleśniowy dzielimy na mniejsze kawałki. Na wierzch kładziemy po kawałku mozzarelli i sera pleśniowego. Ser żółty trzemy na tarce. Z chleba tostowego odkrawamy skórki. Powstałą mieszanką smarujemy wystające kawałki chleba tostowego. Szynka i ser to takie podstawowe połączenie, które zawsze fajnie smakuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/02/13/koszyczki-z-chleba-tostowego-z-szynka-i-serem/