Zielona szakszuka

Śniadania
10.02.2019 19:14
Zielona szakszuka

Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką ZIELONA SZAKSZUKA PRZYGOTOWANIE: 25 minut SKŁADNIKI: – 2-3 garści świeżych liści szpinaku – pół cukinii – 3-4 jajka – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – 50 g pokruszonego sera typu parmezan lub sera feta – kilka marynowanych papryczek jalapeno (opcjonalnie) – sól i pieprz do smaku – 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: - Na oliwie podsmaż na patelni czosnek przeciśnięty przez praskę, kmin rzymski, wędzoną paprykę, pieprz cayenne. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z pieczarkami i kozim serem – szakszuka z boczkiem – Szakszuka z chorizo – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Możecie skorzystać także z gotowej mieszaki przypraw zwanej Harrisa – ma w sobie wszystkie niezbędne dodatki. - Twórz na patelni po jednym wgłębieniu, przesuwając nieco warzywa, a następie wbijaj w nie po 1 jajku. Na patelnię dodaj cukinię i szpinak, dodaj 50 ml wody, przykryj pokrywką i duś 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/zielona-szakszuka/