Makaron z warzywami

Aneta
Makarony
08.02.2019 20:11
Makaron z warzywami

Makaron z papryką i pomidorami / 2 porcje Składniki: 200 g makaronu penne czyli rurki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 ząbek czosnku 2 łyżki czarnych, wydrylowanych oliwek 1/2 szklanki startego parmezanu lub grana padano 10 listków świeżej bazylii 5 pomidorków gałązkowych małych, soczystych i słodkich sól, pieprz do smaku 3 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek Przygotowanie: Makaron z papryką i pomidorami to moja propozycja na szybki lunch do pudełka do pracy, ale nie tylko. Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu z papryką i pomidorami, doprawiamy do smaku, starannie mieszamy. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Wczoraj przygotowałam ekspresowe danie makaronowe, które było nie tylko smaczne, ale i syte. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Mnóstwo kolorów, papryka, pomidory, oliwki i włoskie akcenty czyli oliwa, parmezan i świeża bazylia. Lubię takie dania, zwłaszcza, że są to spontaniczne pomysły, a takie wychodzą najlepiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2019/02/makaron-z-papryka-i-pomidorami.html