Tadżin z kurczakiem i warzywami (tażin, tajin) - przepis tradycyjny z Maroka

Kami
Obiad
29.01.2019 11:05
Tadżin z kurczakiem i warzywami (tażin, tajin) - przepis tradycyjny z Maroka

To także przepyszne danie, które jest jednym z najpopularniejszych potraw kuchni marokańskiej :) Największą zaletą tadżinu z kurczakiem i warzywami jest to, że mięso jest pyszne, delikatne i aromatycznie. Nie może zabraknąć oczywiście przypraw, które podkreślają smak użytych składników i nadają apetyczny aromat :)Tadżin podaje się w glinianym naczyniu, w którym się gotował. Poznaj tradycyjny przepis na tadżin z kurczakiem i warzywami prosto z Maroka :) Przepis na tadżin z kurczakiem i warzywami nie jest skomplikowany. Bez problemu kupisz je w większym sklepie spożywczym :) Potrawy przygotowywane w tadżinie gotowane są wolno, a dzięki temu mają intensywny smak i aromat. Przepis na tadżin z kurczakiem i warzywami jest łatwy i sprawdzony. Trzeba tylko pokroić warzywa i ułożyć je wraz z ćwiartkami kurczaka w naczyniu, a potem hop do pieca na półtorej godziny. Możesz też uformować stożek z kominem z folii aluminiowej nakryć formę do zapiekania :) Wybierz go i zaskocz swoich bliskich marokańskim tadżinem z kurczakiem i warzywami :)