Blondies z malinami

Ciasta
26.01.2019 13:40
Blondies z malinami

Polecam!!! - 100 g masła - 100 g białej czekolady - 2 jajka (wielkość L) - 70 g cukru trzcinowego - 150 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 150g – 200g malin (mogą być mrożone) Pomimo, że jest pyszne, to nadal pozostaję wierną miłośniczką tradycyjnego brownies, ale za to mój Mąż przeszedł na jasną stronę mocy… Na wierzchu dodać maliny (można delikatnie docisnąć, w przypadku malin mrożonych nie ma potrzeby ich wcześniej rozmrażać). Jajka ubić wraz z cukrem, na jasną puszystą masę. Blondies jest lżejsze i delikatniejsze od ciemnego odpowiednika i moim zdaniem czekolada nie jest aż tak mocno wyczuwalna. Zazwyczaj przygotowuję klasyczne brownies, ale tym razem skusiła mnie jasna wersja z białą czekoladą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/blondies-z-malinami/