Schab po cygańsku

Monika
Obiad
22.01.2019 15:11
Schab po cygańsku

Na dnie większego naczynia żaroodpornego ułożyć po całości plasterki marchwi a następnie cebulę ( cebulę układam w większych ostępach). Składniki: - Schab w plastrach cienko rozbitych 6 - Marchewka 6 średnie - Cebula 2 średnie - Ser żółty starty 125 g - Majonez 3 pełne łyżki - sól - pieprz Przygotowanie: Na warzywa układam plastry schabu ( mogą lekko na siebie nachodzić - schab kurczy się podczas pieczenia). ( W przypadku grubszych plastrów schabu należy wydłużyć czas pieczenia po przykryciem około 20 minut). Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez godzinę a następnie kolejne 15-20 minut bez przykrycia. Na schab układam cebulę i ponownie plastry marchwi po całości. Bardzo proste w przygotowaniu kawałki schabu zachwycą wszystkich gości i domowników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/01/schab-po-cygansku.html