Kozi ser z konfiturą z cebuli zapiekany w sakiewkach z ciasta filo

Przekąski
14.01.2019 23:37
Kozi ser z konfiturą z cebuli zapiekany w sakiewkach z ciasta filo

Jedna porcja ma: 340kcal 26 g węgli 13 g białka 20 g tłuszczu 2 porcje Składniki - 84 kcal - 30 g ciasta filo - 102 kcal - 80 g konfitury z czerwonej cebuli - 300 kcal - 80 g sera koziego - 9 kcal - 40 g mieszanki sałat Venezia (frisee, escarola, radicchio, rukola) - 54 kcal - 2 łyżeczki miodowego sosu winegret - 22 kcal - 40 g gruszek - 63 kcal - 10 g orzechów laskowych Do posmarowania ciasta filo - - - 1 łyżeczka wody - 45 kcal - 1 łyżeczka oliwy - 3 kcal - 1 łyżeczka mleka 2% Cały przepis ma: - 681 kcal - 51 g węgli - 26 g białka - 40 g tłuszczu - Przygotować konfiturę z czerwonej cebuli według przepisu: https://www.makroprzepisy.pl/przepisy/mamagrande/konfitura-z-czerwonej-cebuli - Przygotować miodowy sos winegret według przepisu: https://www.makroprzepisy.pl/przepisy/mamagrande/miodowy-sos-winegret - Jeden duży arkusz ciasta filo zgiąć dwa razy na pół, za każdym razem wzdłuż dłuższego boku, i przerwać. Jedna porcja ma: 340kcal 26 g węgli 13 g białka 20 g tłuszczu Kozi ser z konfiturą z cebuli zapiekany w sakiewkach z ciasta filo Kozi ser z konfiturą z cebuli zapiekany w sakiewkach z ciasta filo Jedna sakiewka składa się z nałożonych na siebie dwóch kawałków ciasta, czyli na jeden posmarowany kwadrat należy nałożyć drugi, przekręcony względem niego o 45 stopni. Na środek tak przygotowanych kawałków ciasta ułożyć konfiturę z cebuli i na nią plaster koziego sera.