Polędwiczka z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim

Ewa
Przekąski
11.01.2019 9:37
Polędwiczka z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim

jasnego piwa olej do smażenia Sos tatarski: 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 3-4 całe papryki konserwowe 1 słoik ogórków konserwowych 1 cebula 3-4 jajka 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz opcjonalnie – sok z cytryny do smaku Przygotowujemy sos tatarski. W naczyniu umieszczamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą chilli, dodajemy jajko, piwo, doprawiamy solą i pieprzem. mąki pszennej + niewielka ilość do oprószenia ryby 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 jajko sól, pieprz 1/2 szkl. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy z majonezem, musztardą oraz sokiem z cytryny. Jeśli macie swój ulubiony przepis, można skorzystać właśnie z niego, choć polecam Wam wypróbowanie w takim zestawieniu. Zanurzamy w cieście, po czym smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Jajka gotujemy na twardo, po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki marynowane, cebulę, paprykę oraz ogórki konserwowe również kroimy w małą kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/01/11/poledwica-z-dorsza-w-ciescie-piwnym-z-sosem-tatarskim/