Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami

Agata
Przekąski
10.01.2019 10:57
Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami

Wyroby szynkowarowe nazywane są też prasowankami, bo urządzenie to jest wyposażone w sprężynę, która prasuje mięsny wkład, powodując, że pomiędzy jego warstwami nie ma powietrza, a gotowy produkt nie kruszy się. W dobie, kiedy pyszna i zrobiona tylko i wyłącznie z mięsa, bez zbędnych chemicznych dodatków czy sojowych wypełniaczy wędlina jest na wagę złota, taki gadżet jest bardzo przydatny. A poza tym to gatunek mięsa, który idealnie możemy urozmaicić różnorodnymi dodatkami, ponieważ drób lubi, nie tylko wytrawne i pikantne przyprawy, ale także owoce i bakalie. To bardzo proste i zarazem łatwe w obsłudze urządzenie gości w naszych gospodarstwach domowych od wielu, wielu lat.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/01/szynka-z-indyka-z-szynkowara-z-morelami.html