Pasta z buraka i słonecznika

Gabriela
Śniadania
04.01.2019 18:19
Pasta z buraka i słonecznika

Pasta z cieciorki z pomidorami - 1 puszka Cieciorki lub paczka surowej, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki oliwy, - pół cytryny, - pół słoiczka suszonych pomidorów, - sól i pieprz do smaku, - pieczywo do podania. Następnie do wcześniej przygotowanej miski musimy dodać odciśniętą z wody ciecierzycę oraz suszone pomidory, czosnek, oliwę, 1-2 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Przepis jest tak prosty, że nie ma w ogóle opcji, aby komuś ta przepyszna pasta w ogóle nie wyszła. Warto dodać, iż z suchą ciecierzycą postępujemy identycznie, jak jest w przypadku fasolki. Jeśli ktoś jeszcze nigdy nie jadł takiej pasty to warto, aby zapoznał się z treścią niniejszego artykułu. Bardzo popularna jest także pasta z cieciorki z pomidorami. Z tym, że wcześniej przez całą noc musi się ona moczyć w wodzie. Warto dodać, iż pasty można robić z różnych składników. Przed przystąpieniem do zrobienia pasty, warto zapoznać się z całym przepisem. Tak przygotowaną pastę mogą jeść wszyscy, szczególnie osoby, które są na diecie wegańskiej, wegetariańskiej oraz bezglutenowej. Jeśli użyjemy ciecierzycy z puszki to przygotowanie takiego dania zajmie nam góra 15 minut, a to bardzo niewiele. Na początku warto obrać wszystkie ząbki czosnku i rozgniatamy go, najlepiej bokiem noża. Jak widać jest to bardzo fajny i smaczny przepis na dość lekką przekąskę. Kto nie lubi past, które można smarować na kanapkach?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://marcepanowakuchnia.pl/2018/12/pasta-z-buraka-i-sonecznika/