Tarte buraczki z marchewką i miodem (do obiadu)

Magdalena
Obiad
04.01.2019 11:49
Tarte buraczki z marchewką i miodem (do obiadu)

Składniki: około 500 g buraczków (upieczonych lub ugotowanych, waga po obraniu)* 1 mała czerwona cebula 1 marchewka sok z połowy cytryny (opcjonalnie 2 łyżki octu) miód do smaku – u mnie lipowy Huzar 1-2 łyżki oleju sól i odrobina pieprz do smaku *buraczki pieczemy tak samo jak do czerwonego barszczu (przepis tutaj) Dodajemy sok z cytryny (lub opcjonalnie ocet), olej (najpierw około 1 łyżki). Doprawiamy solą i pieprz (u mnie nieduża ilość pieprzu), dodajemy miód do smaku (najpierw 1 pełną łyżeczkę). Buraczki najlepiej smakują po schłodzeniu (u mnie około 20-30 minut w lodówce). Takie tarte buraczki z marchewką i miodem idealnie pasują do drugiego dania. Chyba każdy z nas wie jak zdrowe są buraczki i miód. Spróbujcie tej mniej tradycyjnej wersji tartych buraczków z marchewką i miodem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/tarte-buraczki-z-marchewka-i-miodem-do-obiadu/