MAKARONOWE MUSZLE NADZIEWANE DYNIĄ

Obiad
28.12.2018 22:12
MAKARONOWE MUSZLE NADZIEWANE DYNIĄ

Makaronowe muszle nadziewane dynią 1/2 dyni hokkaido 1/2 główki czosnku 1/2 opakowania fety 1 cebula + 2 ząbki czosnku 700 ml passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki łyżeczka tymianku sól, pieprz, papryka słodka do smaku kawałek żółtego sera Dynię kroję na kawałki, układam na blasze, skrapiam olejem, dodaję czosnek i zapiekam około 20 minut w 200 st C. Makaronowe muszle nadziewane kremową dynią z fetą zapieczone w pomidorowym sosie to bezmięsna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Świetnie sprawdzi się też na imprezowym stole - jeśli macie duże naczynie i ułożycie tylko jedną warstwę makaronu, każdy będzie mógł nałożyć sobie zgrabną porcję. Na patelni na łyżce oleju podsmażam posiekaną cebulę i czosnek. Wyjmuję go delikatnie, żeby muszle się nie porwały. Wyjmuję go delikatnie, żeby muszle się nie porwały. Muszle nadziewam farszem, układam w naczyniu żaroodpornym. Makaron gotuję w osolonej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/12/makaronowe-muszle-nadziewane-dynia.html