Kebab po Polsku

Paulina z Na To Mam Ochotę
Obiad
28.12.2018 19:07
Kebab po Polsku

Dodatki (według uznania):- sos czosnkowy - przepis, - sos tysiąca wysp - przepis, - sos serowy - przepis, - sos meksykański - przepis ORAZ: - starty na małych oczkach ser żółty (Gouda, Edamski, Morski, Śmietankowy) - mix sałat (zielona sałata, sałata lodowa, świeże liście szpinaku itp.) - zielony lub kiszony ogórek w plasterkach - posiekane papryczki chilli - pomidory pokrojone w kostkę lub plasterki - cebula pokrojona w piórka - pokrojony w kosteczkę ser feta lub mozzarella Mój ulubiony Kebab to: gorąca bułka Pita z tartym żółtym serem, dużą ilością przypieczonego mięsa, pomidorem, mixem sałat, ostrą papryką i sosami - Kebab Idealny. Składniki na około 8 Bułek Pita: - 20 g świeżych drożdży - 3 szklanki mąki - 1 szklanka ciepłej wody - 1/2 szklanki mleka - 1 łyżka cukru - 1 czubata łyżka mąki - 1 łyżeczka soli Z drożdży, cukru, łyżki mąki i ciepłego mleka zrobić rozczyn - składniki połączyć w większej miseczce, przykryć talerzykiem i odstawić na 15-20 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Tym razem wybrałam mięso wieprzowe (od szynki), przygotowane w odpowiedni sposób (najpierw pieczone w foli, a następnie przyrumieniane) jest obłędnie smaczne - mięciutkie, o delikatnej strukturze i wyraziste w smaku dzięki przyprawom, a co więcej mocno przyrumienione z wierzchu - dzięki czemu jest lekko chrupiące. Tym razem wybrałam mięso wieprzowe (od szynki), przygotowane w odpowiedni sposób (najpierw pieczone w foli, a następnie przyrumieniane) jest obłędnie smaczne - mięciutkie, o delikatnej strukturze i wyraziste w smaku dzięki przyprawom, a co więcej mocno przyrumienione z wierzchu - dzięki czemu jest lekko chrupiące. Chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku z pustym wnętrzem Bułeczki Pita nadziane rozpływającym się w ustach, mocno przypieczonym mięsem wieprzowym, a do tego ser żółty, warzywa i oczywiście sosy tworzą posiłek doskonały. Chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku z pustym wnętrzem Bułeczki Pita nadziane rozpływającym się w ustach, mocno przypieczonym mięsem wieprzowym, a do tego ser żółty, warzywa i oczywiście sosy tworzą posiłek doskonały. Składniki na Mięso do Kebabu: - 1 kg mięsa wieprzowego od szynki (może być także Karkówka) - 1 przyprawa Kebab - 1 przyprawa do Żeberek - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1/3 szklanki wody (lub mniej) - olej / smalec (ewentualnie) Mięso umyć, osuszyć. Przygotowując taki Kebab w domu mamy 100% pewność odnośnie tego co zawiera w środku, możemy wybrać ulubione dodatki i nałożyć tyle ulubionych składników ile tylko chcemy - albo ile pomieści Pita ;) Przygotowując taki Kebab w domu mamy 100% pewność odnośnie tego co zawiera w środku, możemy wybrać ulubione dodatki i nałożyć tyle ulubionych składników ile tylko chcemy - albo ile pomieści Pita ;) Od tej pory sposoby na przygotowanie mięsa są dwa: Od tej pory sposoby na przygotowanie mięsa są dwa: 1. Następnie mięso w foli umieścić w brytfance i wstawić do piekarnika nagrzanego do 225* i piec około 1,5 godz. Przykryć ciasto lnianą ściereczką lub ręcznikiem papierowym i zostawić w cieple na 40 min. Kulę ciasta odstawić w naczyniu pod przykryciem na 1 godz. do podwojenia objętości. Piekąc mniejsze bułeczki Pita otrzymamy mini Kebaby - to dobry patent jeśli mamy ochotę poeksperymentować z dodatkami ;) Bardzo, bardzo lub bardziej polecam! Piekąc mniejsze bułeczki Pita otrzymamy mini Kebaby - to dobry patent jeśli mamy ochotę poeksperymentować z dodatkami ;) Bardzo, bardzo lub bardziej polecam! Jest o wiele lżejszy (prawie bez dodatku tłuszczu!), idealny na obiad lub kolację. Jest o wiele lżejszy (prawie bez dodatku tłuszczu!), idealny na obiad lub kolację. Piekarnik wyłączyć, a mięso pozostawić w nim na całą noc. Po tym czasie na blacie lekko obsypanym mąką uformować z ciasta długi, gruby wałek - niczym strucla.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://natomamochote.blogspot.com/2017/01/kebab-po-polsku-najlepszy.html
Na To Mam Ochotę

Na To Mam Ochotę

Paulina z Na To Mam Ochotę

facebook