Pierogi z kapustą i grzybami

Asia
Obiad
19.12.2018 12:05
Pierogi z kapustą i grzybami

Przepis na: Pierogi z kapustą i grzybami Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka masła - ok. 200 ml ciepłej wody Farsz: - 2 łyżki oleju - 1 cebula - 100 g pieczarek - 50 g suszonych grzybów np. podgrzybków - 400 g kiszonej kapusty - 30 g suszonych śliwek - 1/2 szklanki wody - 1 łyżka posiekanej pietruszki - 1 łyżeczka przyprawy do bigosu - szczypta pieprzu, soli Zobacz również: Pierogi z kapustą i grzybami - przepis krok po kroku Farsz na pierogi z kapustą i grzybami Krok Suszone grzyby gotujemy przez 10 minut, odstawiamy, drobno kroimy. Pewnie część z Was jest już na etapie wyszukiwania, zastanawiania się nad tym co upichcić w tym roku na Wigilię oraz Boże Narodzenie. Pierogi z kapustą i grzybami, oprócz oczywiście ruskich, które wręcz uwielbiam, muszą się koniecznie pojawić na wigilijnym stole. Do tych dań zdecydowanie należy barszcz z uszkami czy pasztecikami, gołąbki, ryba smażona lub po grecku, czy pierogi… Gdy się zeszkli, wsypujemy drobno posiekane pieczarki, suszone grzyby i smażymy na małym ogniu przez 5 minut. Najczęściej w dniu Wigilii lub ewentualnie kilka dni szybciej, mrozimy i gotujemy dopiero na kolację. Pierogi z kapustą i grzybami polewamy roztopionym masełkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/pierogi-z-kapusta/