Pieczone filety z mintaja

Magdalena
Obiad
03.12.2018 7:31
Pieczone filety z mintaja

Ja polecam produkty marski Stella Składniki: - 5 filetów z mintaja bez skóry (u mnie mrożone płaty) - 4 łyżki mąki pszennej - 4 łyżki mąki kukurydzianej - 3 jajka - 1 czubata łyżeczka suszonej pietruszki - szczypta oregano - 1 Każdy obtaczamy najpierw w mące pszennej, później w jajkach z przyprawami, a na końcu w mieszance mąki kukurydzianej z pszenną. Pieczone filety z mintaja Pyszne, proste w przygotowaniu pieczone filety z mintaja w kukurydzianej panierce. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. W drugim mieszamy jajka z suszoną pietruszką, oregano, słodką czerwoną papryką i solą i pieprzem (około 3-4 przekręcenia młynka, pieprzu można dodać ciut więcej). Ja pod koniec pieczenia na każdy kawałek nakładam wiórki masła (można pominąć ten etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu, ale to sprawia, że ryba nie jest za sucha), piekę jeszcze chwilę. Do jednego wsypujemy 1 łyżkę mąki pszennej i 4 łyżki mąki kukurydzianej, mieszamy. Tak przygotowaną rybę pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 25-30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/pieczone-filety-z-mintaja/