Śledzie w majonezie z cebulą

Kasia
Boże Narodzenie
02.12.2018 13:20
Śledzie w majonezie z cebulą

Śledzie w majonezie z cebuląDrukuj przepis Składniki - 400 g filetów śledziowych w słonej zalewie - 3 czubate łyżki Majonezu Kielecki - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% - łyżka oleju rzepakowego - łyżka octu winnego - łyżeczka cukru - łyżeczka pieprzu - 2 średnie cebule posiekane w kostkę - pieprz do posypania - koperek oraz jabłko do ozdoby Śledzie w majonezie z cebulą i jabłkiem są pyszną przystawką, która sprawdzi się w wielu sytuacjach, niezależnie od okoliczności. Następnie łączymy wszystkie składniki sosu do śledzia czyli: 3 czubate łyżki Majonezu Kielecki, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżkę oleju, łyżkę octu winnego, łyżeczkę cukru, łyżeczkę pieprzu. Przepis Śledzie wyjmujemy z zalewy i moczymy 2 godziny w zimniej wodzie. Sprawdzi się tutaj na pewno Majonez Kielecki, którego używam od lat, niezależnie od dnia, święta czy humoru 🙂 Potrawa ta może być smacznym, postnym śniadaniem, jedną z wigilijnych potraw, a także przekąską na sylwestrze czy imieninowej imprezie. Śledzia układamy w garnku/słoiku naprzemiennie z sosem i cebulą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2018/12/sledzie-w-majonezie-z-cebula/