Ramen z kaczki

Picante-
Obiad
29.11.2018 9:24
Ramen z kaczki

Składniki: - 5 szt ud kaczki - ok. 200 g makaronu ramen - ok. 200 zielonej fasolki szparagowej - jajko - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - papryczka chilli - korzeń imbiru ok. 4 cm - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1 nieduży por - kawałek selera - 3 ziarenka ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 5 ziarenek pieprzu - około 5-6 łyżek sosu sojowego - 2 łyżki octu ryżowego - 1 łyżka sosu rybnego - olej sezamowy - sól, pieprz - do podania: czarny sezam, szczypior z dymki Wykonanie: Udka kaczki doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę wraz z całą zawartością patelni przekładamy do garnka, dodajemy marchewkę, pietruszkę, selera i pora, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarnach, pokrojony w słupki imbir oraz usmażone udka i zalewamy około 1,5 l wody. Zaczęły się pierwsze mrozy więc czas na coś pysznie rozgrzewającego, ale dziś nieco bardziej po azjatycku - przed Państwem ramen z kaczki! :-) Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim udka z dwóch stron na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/11/ramen-z-kaczki.html