Najlepszy bigos na święta. Przepis krok po kroku!

Bogumiła
Obiad
27.11.2018 12:53
Najlepszy bigos na święta. Przepis krok po kroku!

Bigos świąteczny Kuroniów Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 500 g wędzonej kiełbasy 300 g wędzonego boczku 200 g śliwek suszonych 30 g suszonych grzybów np. borowików 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 8 ziaren ziele angielskiego 1 łyżeczka nasion kminku 1 łyżka suszonego majeranku 4 liście laurowe 600 g pieczeni, u mnie z karkówki 2 łyżki oleju roślinnego sól, pieprz Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem, który udaje się za każdym razem i bez wątpienia nie wymaga miliona składników. Krok 2: W garnku na oleju roślinnym podsmaż boczek pokrojony w kostkę. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Następnie dodaj suszone grzyby razem z wodą z namaczania. Pamiętaj, że w wodzie grzybowej może być piasek, warto przelać ją przez drobne sito. Krok 4: Następnie dodaj śliwki suszone oraz przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, kminek, pieprz ziołowy i majeranek. Przed Wami ulubiony bigos Kuroniów – aromatyczny, mięsny z dużą ilością suszonych grzybów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/bigos/