OKOŃ MORSKI (LABRAKS) Z BRUKSELKĄ Z GRZYBAMI SHIITAKE I PORTOBELLO

Joanna
Obiad
25.11.2018 5:32
OKOŃ MORSKI (LABRAKS) Z BRUKSELKĄ Z GRZYBAMI SHIITAKE I PORTOBELLO

Sól i pieprz Odrobine czosnku + Filety z okonia morskiego - Marynata: w food procesorze miksujemy zioła z oliwą z oliwek , sokiem cytryny , czosnkiem, solą i pieprzem; - Filety rybne smarujemy marynatą – pozostawiamy w lodówce na około 30 min; - Rybę grillujemy przez około 5-7 minut z każdej strony lub do upieczenia (na wysokim gazie) Podsmażamy około 4 min lub do czasu, aż warzywo lekko się zarumieni; - Następnie dodajemy pokrojony czosnek, cukinię, grzyby shitake i portobello – dodajemy odrobinę wody i smażymy dopóki warzywa staną się miękkie a woda wyparuję ( wodę dodajemy w ilości ~ ¼ filiżanki lub odrobine mniej) - ; Brukselki z Grzybami Shiitake i Młodymi Portobello Brukselka Grzyby shiitake Młode Portobello + Cukinia Oliwa z oliwek Sok z cytryny Oliwa z oliwek Świeże zioła (np. pietruszka, bazylia i kolendra i/lub tymianek) Danie komponuje się z ryżem lub puree z pasternaka. Sól i pieprz Czosnek - Nagrzewamy oliwę z oliwek; - Do rozgrzanej oliwy dodajemy przekrojone na pół brukselki;

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2018/11/25/okon-morski-labraks-z-brukselka-z-grzybami-shiitake-i-portobello/