Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia

Monika
Ciasta
08.11.2018 14:16
Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia

Składniki: Krem: - Mascarpone 500 g - Mleczko kokosowe 400 ml - Czekolada biała 100 g - Wiórki kokosowe 150 g - Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Dodatkowo: - Czekolada mleczna 50 g Przygotowanie: W miseczce żelatynę zalewamy zimną wodą i ostawiamy na 10 minut do napęcznienia. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe i podgrzewamy na małym ogniu. Mascarpone miksujemy na puszystą masę ok. 5 minut a następnie dodajemy przestudzony krem z wiórek kokosowym. Herbatniki 150 g - Kakao ciemne 3 łyżeczki - Masło 75 g Wsypałam przygotowane pokruszone ciasteczka a następnie za pomocą łyżki ( dłoni lub szklanki) wyrównuje i mocno dociskam do dna blaszki. Na koniec opcjonalnie dodajemy likier kokosowy i odstawiamy do przestygnięcia. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Dodałam kakao a na końcu przestudzone masło i wszystko razem wymieszałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/11/ciasto-bounty-sernik-kokosowy-z.html