Leczo z indykiem i pieczarkami

Alina
Obiad
07.11.2018 17:15
Leczo z indykiem i pieczarkami

Składniki: - 600-700 g piersi z indyka - 1,5 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka - 1 łyżeczka sosu sojowego - 1 papryka czerwona - 1 papryka żółta - 1 papryka zielona - 250 g pieczarek - 1 zielona cukinia - 500-700 ml bulionu mięsnego lub warzywnego - 2 łyżeczki suszonych pomidorów - 2 łyżki przecieru pomidorowego - sól - pieprz kolorowy Można podawać w sosie własnym lub zagęścić wg uznania mąką rozmieszaną w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w pasterki. Pierś z indyka pokroić w kostkę. Pod koniec dodać pieczarki i jeszcze chwile podsmażać aż pieczarki częściowo odparują. Całość zalać bulionem dodać mięso, przecier pomidorowy, suszone pomidory i dusić do momentu aż płyn częściowo odparuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2018/10/leczo-z-indykiem-i-pieczarkami.html