Dynia faszerowana kaszą i szpinakiem

Katarzyna
Obiad
06.11.2018 9:00
Dynia faszerowana kaszą i szpinakiem

kaszy np. bulgur, kuskus 2 ząbki czosnku mała czerwona cebula szklanka liści szpinaku baby kilka suszonych pomidorów w zalewie 2-3 łyżki zalewy z pomidorów garść pestek dyni sól, pieprz sok z cytryny oliwa - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. - Dynię przekroić wzdłuż. - Sok z cytryny wymieszać z 2 łyżkami zalewy z pomidorów, polać sosem kaszę i dokładnie wymieszać. Dynia faszerowana kaszą i szpinakiem Kolejny przepis z dynią w roli głównej - tym razem mój wybór padł na dynię piżmową. Dodać szpinak i smażyć, aż liście zwiędną. - Suszone pomidory pokroić w paseczki, a pestki dyni uprażyć na suchej patelni. - Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, zeszklić na niej posiekaną cebulę i czosnek. - Szpinak z cebulą, pomidory i pestki dodać do kaszy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/11/dynia-faszerowana-kasza-i-szpinakiem.html
Wyzwania Kuchenne

Wyzwania Kuchenne

Katarzyna

facebook

instagram