Gołąbki z mięsem i pieczarkami

Beata
Obiad
06.11.2018 7:35
Gołąbki z mięsem i pieczarkami

Składniki: 1 duża główka kapusty 1 kg mięsa mielonego 400 g ryżu 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 1 szklanka wody 1 łyżka majeranku 1 łyżka masła klarowanego bazylia oregano sól pieprz Wykonanie: Z kapusty wyciąć głąb. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , odrobiną oregano, bazylii i wlać na gołąbki. Najmniejsze liście z kapusty ułożyć na dno naczynia do zapiekania, a na nich i układać ściśle gołąbki. Zapiekam, duszę, w kapuście włoskiej, z mięsem, z pieczarkami, z ziemniakami itp. Dzisiaj mam dla Was gołąbki z mięsem i pieczarkami zapiekane w sosie. Z każdego liścia ściąć zgrubienie, dzięki czemu łatwiej będzie nam zwijać gołąbki. Przykryć liśćmi z kapusty, aby gołąbki nam się nie spaliły. Gołąbki to moje ulubione danie, które robię na różne sposoby. Masę mięsno-ryżową nakładać na liścia i zawijać gołąbki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/11/goabki-z-miesem-i-pieczarkami.html

smak i uczucie

Beata