Migdałowiec

Beata
Ciasta
06.11.2018 7:32
Migdałowiec

Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych 1 puszkę kajmaku wyłożyć na ciastka i rozsmarować równo na całej powierzchni i ponownie ułożyć warstwę ciastek. Wystudzić, a kiedy już będzie zimny utrzeć masło z trzema łyżkami cukru pudru na puszystą masę. W zakładce Ciasta znajdziecie mnóstwo przepisów na wypieki, ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Śmietanę ubić z trzema łyżkami czubatymi cukru pudru na sztywno. Jedną cześć wyłożyć na ciastka i przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę wyłożyć na ciastka, wyrównać i posypać obficie płatkami migdałowymi. Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Bez pieczenia, a przepis jest na dużą blaszkę wspaniałego ciacha.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/11/migdaowiec-ciasto-bez-pieczenia.html

smak i uczucie

Beata