Racuchy drożdżowe z jabłkami

Monika
Desery
02.11.2018 19:42
Racuchy drożdżowe z jabłkami

Składniki: ( porcja na ok. 35 placuszków) ( szklanka 250 ml) - Mąka pszenna 500 g ( użyłam tortowej) - Drożdże 30 g - Mleko ciepłe 1,5 szklanki - jajko - cukier 2 łyżki - sól szczypta - Jabłko 2 Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę. Na środek wlewamy pół szklanki ciepłego mleka przykrywamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Na koniec można dodać pokrojone w kosteczkę jabłka chyba, że jabłka kładziecie bezpośrednio na smażone placuszki. Nakładamy łyżką zanurzoną w gorącym oleju lub wodzie, dzięki temu ciasto będzie ładnie odchodziło od łyżki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/11/racuchy-drozdzowe-z-jabkami.html