Węgierskie bułki

Beata
Śniadania
31.10.2018 21:49
Węgierskie bułki

Połowę mleka z cukrem wlać do formy z bułki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż bułki zaczną się rumienić. Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 40x50 cm. 100 g miękkiego masła 100 g cukru Wszystko razem utrzeć i posmarować rozwałkowane ciasto. Ciasto 350 g mąki pszennej 2 żółtka 25 g świeżych drożdży 250 g mleka szczypta soli 1 łyżka cukru Odstawić do wyrośnięcia. 300 g mleka 3 łyżki cukru Mleko wymieszać z cukrem. Wlać drugą połowę mleka i piec około 15 minut. Wyjąc z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Może się skusicie i upieczecie takie smakołyki, a później podzielicie się swoją opinią w komentarzach. Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem i lyżką mleka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/10/wegierskie-buki.html

smak i uczucie

Beata