NIEDZIELNY OBIAD: SZYBKA KACZKA PO CHIŃSKU

Agnieszka
Obiad
27.10.2018 9:45
NIEDZIELNY OBIAD: SZYBKA KACZKA PO CHIŃSKU

To nie jest danie w stylu ryba po grecku, czy fasolka po bretońsku, w których konotacje geograficzne nie mają nic wspólnego z lokalnymi kuchniami. Tyle, że kaczka po pekińsku wymaga mnóstwo zachodu, a kaczkę po chińsku można zrobić w godzinę poświęcając na nią minimum pracy. Łatwe Liczba porcji: 2 Szybka kaczka po chińsku Takie przepisy lubimy najbardziej: wyszukane i równocześnie bardzo proste, składające się z prostych składników, ale niesamowicie smaczne. Nasza kaczka po chińsku ma smak i aromat Azji i chrupkość jakiej nie powstydziłaby się kaczka po pekińsku. Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Prosty przepis na pieczoną kaczkę po chińsku z chrupiącą skórką i bardzo aromatycznym mięsem, przesyconym przyprawami. Gotowany ryż (np. według tego przepisu) Marynata: 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypioru, razem z cebulkami 1/2 szklanki tartego imbiru 5 przypraw chińskich lub: Szczypta cynamonu Mięso piecze się szybko dzięki super zabiegowi: trzeba je krótko obgotować w słodko-kwaśnym roztworze z wody, cukru i octu ryżowego. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. W określeniu po chińsku nie na grama ściemy. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. Podawaj z ryżem lub z papierem ryżowym. Smacznego! Po 25 minutach podkręć temperaturę do 200 stopni i piecz 20 minut. Takie są kacze udka po chińsku. Zagotuj litr wody, kiedy zakipi, zmniejsz ogień i wsyp 6 łyżek cukru, zamieszaj, aż się rozpuści.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/niedzielny-obiad-szybka-kaczka-po-chinsku/