Zapiekanka ziemniaczana z paluszkami rybnymi (5 składników)

Wilk
Obiad
21.10.2018 19:03
Zapiekanka ziemniaczana z paluszkami rybnymi (5 składników)

Zapiekanka ziemniaczana z paluszkami rybnymi Drukuj przepis Składniki ► Złote Paluszki Rybne z fileta FRoSTA [300 g / 2 opakowania] ► ziemniaki [1,5 kg/ ok. 15 średnich sztuk] ► śmietanka kremówka 30% [200 g / 3/4 szklanki] ► jajka [2 sztuki] Dodatkowo: ► sól [1/2 do 1 łyżeczki] ► pieprz [1/2 łyżeczki] ► rozmaryn [1/3 łyżeczki] ► tymianek [1/3 łyżeczki] ► bazylia [1/3 łyżeczki] Każdy z nas od czasu do czasu korzysta z ,,gotowców i nie ma w tym nic złego, jeśli tylko skład jest bez zarzutu. Ta przepyszna zapiekanka ziemniaczana z paluszkami rybnymi to banalnie prosty sposób na weekendowy obiad dla całej rodziny lub propozycja dania imprezowego, które zniknie ze stołu zanim zdąży wystygnąć :) Przygotowanie Ziemniaki obierz, zostaw w całości lub pokrój w duże cząstki i ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Samo danie jest bardzo proste i sycące, naprawdę można się porządnie najeść jednym kawałkiem, a dla równowagi polecam podawać je z ulubioną, świeżą sałatką lub warzywami na parze. Warstwa ziemniaków w kremowym sosie śmietanowo-ziołowym, przykryta filetami rybnymi w chrupiącej panierce, a całość uwieńczona dodatkowo sporą porcją tartego parmezanu. Sama nie sięgam po nie zbyt często i zwykle przygotowuję wszystko od zera, ale są takie produkty i smaki z dzieciństwa, które ciężko zastąpić :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/10/zapiekanka-ziemniaczana-z-paluszkami-rybnymi-5-skladnikow.html