Salceson ze świeżych grzybów leśnych

Karol
Śniadania
20.10.2018 12:14
Salceson ze świeżych grzybów leśnych

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Salceson ze świeżych grzybów leśnych wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 750 g świeżych (twardych, suchych grzybów) 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki 500 ml rosołu drobiowego 1/2 papryki czerwonej 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny uniwersalnej do potraw sól (pieprz) szczypta gałki muszkatołowej i imbiru opcjonalnie 2 łyżeczki suszonych sproszkowanych grzybów Dobra powiedzmy sobie to jasno na słowo salceson reaguję z niechęcią wielką, jednak salceson ze świeżych grzybów leśnych mnie zaintrygował i to bardzo. Na duża gorącą patelnie wlewamy olej, wkładamy grzyby i smażymy od czasu do czasu mieszając ok. 5 minut. Wlewamy rosół dodajemy przyprawy, paprykę pokrojoną w kostkę i smażymy 15 minut co jakiś czas delikatnie mieszając. Poezja na kanapce i cudowna propozycja na śniadanko. Sposób wykonania Grzyby myjemy, oczyszczamy i kroimy na duże kawałki, czosnek drobniutko siekamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/salceson-ze-swiezych-grzybow-lesnych/