WOŁOWINA W SOSIE GRZYBOWYM

Obiad
18.10.2018 10:36
WOŁOWINA W SOSIE GRZYBOWYM

Ilość - 2 osoby Składniki: 500 g wołowin pieczeniowej średnia cebula porządna garść suszonych grzybów ok. 3 szklanki wody 0,5 szkl białego wina 3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego łyżeczka masła 2-3 łyżki wody + łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobina oleju lub oliwy do podsmażenia mięsa sól pieprz Pieczeń brzmi super, ale jeśli nie masz doświadczenia, to trochę strach, czy aby się dobrze upiecze, czy nie wyjdzie surowa albo przesuszona... Rzadko jemy wołowinę, bo kojarzy się z długą obróbką termiczną, a tak w ogóle to nie mamy na nią pomysłu. Ogólny czas gotowania to ok. półtorej godziny, więc zaplanuj wszystko tak, aby być w tym czasie w domu i co jakiś czas zajrzeć na patelnię. Jeśli więc zauważysz, że po dodaniu mąki ziemniaczanej sos bardzo szybko gęstnieje zdejmij patelnię z ognia, możesz też spróbować go troszkę rozrzedzić dodając odrobinę wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://opycha.pl/wolowina-w-sosie-grzybowym/