Wytrawne babeczki z kiełbasą i serem

Magdalena
Przekąski
09.10.2018 11:33
Wytrawne babeczki z kiełbasą i serem

Składniki na 18 sztuk: 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 120g masła 1 płaska łyżeczka soli 120g sera cheddar 120g wędzonej kiełbasy 1 szklanka maślanki 4 łyżki roztopionego masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wycięte babeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie i z wierzchu smarujemy je 2 łyżkami roztopionego masła. Ciasto rozwałkowujemy na ok 2cm i składamy na pół i ponownie powtarzamy tą czynność. Z rozwałkowanego na 2 cm ciasta wycinamy babeczki o średnicy około 5 cm. Po zejściu do kuchni czekały na mnie te pyszne babeczki z kiełbasą i serem. Jeżeli szukacie jakiejś smacznej i sycącej przekąski to te babeczki z kiełbasą i serem sprawdzą się w 100%. Mieszamy składniki do uzyskania mniejszych grudek i wkładamy je do lodówki na 15 minut. Tak właściwie to eksperymentując z różnymi mięsnymi dodatkami możecie uzyskać różnoraki smak w zależności od Waszych indywidualnych preferencji. Następnie wykładamy ciasto na stolnicę/blat posypany mąką i zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy babeczki masłem z pietruszką. Jeżeli lubicie lżejsze smaki, możecie tak właściwie użyć na przykład swojej ulubionej wędliny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/2018/10/01/babeczki-z-kielbasa-i-serem/