Jakie jest ulubione danie Magdy Gessler? + GRATIS: Jej niezawodny przepis na idealny rosół!

Jakie jest ulubione danie Magdy Gessler?  + GRATIS: Jej niezawodny przepis na idealny rosół!
02Paź

Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem kulinarnym. Jest właścicielką kilkunastu restauracji i odmieniła już los wielu restauratorów. Czy wiemy jednak, co Magda Gessler lubi jeść prywatnie i co robi, aby jej rosół był idealny? W rozmowie na chacie Dzień Dobry TVN odpowiedziała na te i wiele innych pytań.

Zdjęcie Jakie jest ulubione danie Magdy Gessler?  + GRATIS: Jej niezawodny przepis na idealny rosół! #1
Źródło: https://www.instagram.com/p/BoVELOxnm0n/?taken-by=magdagessler_official

Ulubione danie Magdy Gessler

Magda podzieliła się tą informacją w DD TVN na czacie. Jeden z użytkowników zapytał ją, jakie jest jej ulubione danie. Odpowiedź jest dość zaskakująca – krewetki karabińczyki,a szczególnie wnętrze ich głowy, wskazane jeść łyżeczką, albo wysysać

Jaki jest sekret idealnego rosołu?

Według Magdy Gessler, rosół powinien mieć dużo warzy, dużo mięsa kurzego i wołowego (nigdy nie mrożonego), świeże zioła i…pomidor.

Zdjęcie Jakie jest ulubione danie Magdy Gessler?  + GRATIS: Jej niezawodny przepis na idealny rosół! #2

Mięso:

Kurze i wołowe (nigdy cielęce), nigdy nie mrożone. Najlepiej jedna cała kura i jedna cała gicz wołowa.

Warzywa:

Również świeże (nie mrożone). Najlepiej dodać 10 marchewek i 10 pietruszek, 2 selery, pory, kawałek kapusty włoskiej.

Zioła:

Liście laurowe, ziele angielskie, pęczek świeżego kopru i pietruszki.

Dodatki:

Świeży pomidor.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku (możemy dodać również opaloną cebulę). Zalewamy ZIMNĄ wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy rosół jak zawsze. Pod koniec kroimy pomidora na cztery części i wrzucamy do rosołu, aby zabić mdły smak. Na koniec dopiero dodajemy pieprz, aby wcześniej nie zepsuj swojego smaku.

W rozmowie na czacie Magda zdradza również, kto jest według niej lepszym kucharzem – kobiety, czy mężczyźni?

Uważa, że mężczyźni chcą być wielcy i sławni, dlatego lepiej, żeby gotowali w restauracjach w dużych miastach, gdzie jest „walka na noże”. Kobiety natomiast wprowadzają do restauracji niepowtarzalną, domową atmosferę, dzięki czemu doskonale sprawdzają się jako kucharki w mniejszych miejscowościach.

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ