CZWARTEK: ZUPA TORTELLINI Z PULPECIKAMI ZOE

Agnieszka
Zupy
27.09.2018 7:07
CZWARTEK: ZUPA TORTELLINI Z PULPECIKAMI ZOE

1 łyżka siekanej świeżej bazylii lub 1/2 łyżeczki suszonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku lub starty mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok 1 Wlej do garnka passatę, szklankę wody, dodaj liść laurowy, cebulę i czosnek, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na bardzo małym ogniu bez pokrywki. Składniki: 2 opakowania passaty pomidorowej po 400 g 1 opakowanie tortellini lub ravioli najlepiej ze szpinakiem i ricottą 1 szklanka wody Mała cebula Ząbek czosnku Liść laurowy Liczba porcji: 2 duże W książce są takie przepisy jak Ciasto ze śmieciowego jedzenia Oskara, Gumowa Kaczka Pływa, Zielone ciastka Ciasteczkowego Potwora, Kiełbaskowe kieszonki Berta, czy Podziel-się-z-resztą-klasy słodkimi, waniliowymi ciasteczkami Zoe. Ostatnie pochodzi z 2015 r. Autorzy mega popularnego programu dla dzieci, wspólnie ze specjalistami od żywienia, przygotowali zestaw przepisów o śmiesznych nazwach, które mają przekonać maluchy do jedzenia warzyw. Zoe pojawiła się na Ulicy Sezamkowej stosunkowo późno, w listopadzie 1993 r. w ramach wyrównania parytetu płci potworów, gdyż męskich bohaterów było zbyt wielu. Sól i pieprz do smaku Pulpeciki 250 g mielonego indyka 5 łyżek tartego parmezanu 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka siekanego szczypiorku Doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 8 minut aż ravioli będzie ugotowane. Premiera książki kucharskiej bohaterów Ulicy Sezamkowej odbyła się w 1978 r. i doczekała się kilku wydań. Łącznie przepisów jest ponad 100 w dwóch książkach kucharskich: G jak Gotowanie i P jak Pieczenie. Książka ma też pomóc rodzicom przygotować proste i zdrowe dania, a także zachęcić do wspólnego gotowania z dziećmi. Jest pomarańczowa, ma trzy lata, choć tak naprawdę 30 września, kiedy wypadają jej urodziny, skończy 15 lat.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/7726-2/