Pasztet z cukinii z pieczarkami

Anna
Obiad
26.09.2018 9:21
Pasztet z cukinii z pieczarkami

Składniki na pasztet z cukinii z pieczarkami:(foremka 28 cm x 8 cm x 6 cm i 22 cm x 10 cm x 6 cm) - duża cukinia lub 2 małe - 700 g pieczarek - 2 duże marchewki - 2 papryki (czerwona i żółta) - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - 4 jajka - wiązka koperku - wiązka natki pietruszki - 3/4 szklanki kaszy manny - 3 łyżki płatków owsianych - 1/2 szklanki płatków owsianych (zmielić) - 2 łyżeczki soli - łyżeczka pieprzu naturalnego - łyżka pieprzu ziołowego - łyżeczka tymianku - łyżeczka mielonego kminku - 2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki imbiru - 50 g masła - 2 łyżki masła klarowanego do smażenia Pasztet z cukinii z pieczarkami jest łatwy do zrobienia i można w nim nieco poeksperymentować z różnymi warzywami. - Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, jeśli jest duża usunąć z niej miąższ z pestkami. Wegetariański pasztet z cukinii z pieczarkami może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu zamiast ziemniaków. Dla mnie bardzo smakuje z dodatkiem białego sera, ale można go podać z podsmażonym kurczakiem lub innym mięsem. Jak zrobić pasztet z cukinii z pieczarkami? - Pieczarki oczyścić, pokroić w drobne paseczki i podsmażyć na maśle klarowanym z odrobiną soli. - Pasztet dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. - Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych, a następnie pokroić w cienkie paseczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchcikgotuje.pl/2018/09/pasztet-z-cukinii-z-pieczarkami.html