Wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem

Magdalena
Obiad
25.09.2018 16:03
Wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem

Składniki: (na 4 sztuki) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko klasy M - szczypta soli - 3/4 szklanki mleka - 2 łyżki oleju (do ciasta) + odrobina do posmarowania gofrownicy - 1/2 opakowania kabanosów piri piri Maestro Henryk Kania - 1 pieczarka - 3 łyżki startego żółtego sera np. Gouda Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, mleko, 2 łyżki oleju i wbijamy jajko. Pamiętajcie, aby dodać wyraziste w smaku składniki (u mnie kabanosy kabanosów piri piri ) lub dobrze je doprawić. Tak przygotowane wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem podajemy same lub z ulubionymi dodatkami (np. domowym sosem, ketchupem). Można np. pociąć je na mniejsze kawałki i zrobić z nich szybkie przekąski (mini kanapeczki) itd. Na koniec dodajemy pokrojone kabanosy oraz obraną i pokrojoną w kostkę pieczarkę. Jeśli jeszcze nie próbowaliście gofrów w formie wytrawnej, to zdecydowanie Wam je polecam. Sprawdzą się doskonale w formie obiadu, jak i na przyjęciach. Doskonale smakują same, jak i w towarzystwie ulubionych sosów czy ketchupu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/wytrawne-gofry-z-kabanosami-pieczarka-i-serem/