Razowa szarlotka z orzechami (bez cukru)

Małgorzata
Fit
24.09.2018 9:27
Razowa szarlotka z orzechami (bez cukru)

400 g mąki pszennej razowej (typ 2000) 250 g miękkiego masła 1 jajko 1.5 kg jabłek 1 szklanka orzechów włoskich przy kwaśnych jabłkach 2-3 łyżki ksylitolu lub erytrolu 2 łyżeczki cynamonu 2 szklanki płatków owsianych 4 łyżki płynnego miodu 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! fanpage na Facebooku oraz Instagram Na podpieczony spód wykładamy jabłka z orzechami i posypujemy płatkami z miodem. Płatki mieszamy z olejem i miodem - bardzo dokładnie, by wszystkie były obklejone miodem :) Tortownicę wykładamy papierem dopieczenia. Z mąki, masła i jajka zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2018/09/razowa-szarlotka-z-orzechami-bez-cukru.html