Zupa curry z imbirem i prażonym słonecznikiem

Agnieszka
Zupy
23.09.2018 18:34
Zupa curry z imbirem i prażonym słonecznikiem

- 2 litry wody - 1-2 kostki bulionowe - 3 marchewki - 2 pietruszki - pół selera - 4 ziemniaki - 3 ząbki czosnku - 4 ziela angielskie - 3 liście laurowe - 3 łyżeczki curry - 1 łyżeczka imbiru - 2 łyżki octu winnego - śmietana - pieprz i sól do smaku - 100 g słonecznika Wywar zrób klasycznie, ugotuj do miękkości marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki, dodaj kostki bulionowe. Po nalaniu zupy na talerze dodaj po 1 łyżeczce śmietany i posyp uprażonym słonecznikiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2018/09/23/zupa-curry-z-imbirem-i-prazonym-slonecznikiem/