Papryka faszerowana po meksykańsku

Monika
Obiad
11.09.2018 20:52
Papryka faszerowana po meksykańsku

składniki: 4 papryki 1 woreczek ryżu (100 g ) 600 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 5 sporych pomidorów 1 cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli (ok 150 g) 1 mała puszka kukurydzy (ok 150 g) papryczka chili świeża lub suszona 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżaczka oregano sól, pieprz olej do smażenia ser żółty do posypania 1/2 szklanki wody lub bulionu Cebulę pokroić w kostkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż papryka będzie miękka, ok 30-40 minut. W farszu jest mięsko mielone, cebula, pomidory, czerwona fasola, kukurydza i ryż. Dodać także drobno pokrojoną papryczke chili, ilość wedle uznania jak lubimy ostre. Dokładnie wymieszać, dodać oregano i słodką paprykę, doprawić dobrze solą i pieprzem. Na koniec dodać ugotowany ryż. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Paprykę dokładnie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć nasiona. Gdy soki prawie całe odparują dodać kukurydzę i fasolę. Całość gotować aż odparuje cały sok z pomidorów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/09/papryka-faszerowana-po-meksykansku.html