PIĄTEK: RAVIOLI W BŁYSKAWICZNYM KREMIE POMIDOROWYM

Agnieszka
Zupy
07.09.2018 7:56
PIĄTEK: RAVIOLI W BŁYSKAWICZNYM KREMIE POMIDOROWYM

Nie jest to zgodne z naszą filozofią, która zakłada, że wszystkie produkty jakie można zrobić samemu, robimy w domu, a ravioli domowe to rzecz absolutnie pyszna, ale niestety czas jest w naszym domu towarem absolutnie deficytowym i nie możemy pozwolić sobie na taki luksus jak lepienie pierożków. Składniki: 500 ml passaty pomidorowej 4 pomidory Opakowanie ravioli 4 łodygi świeżej bazylii plus kilka listów do dekoracji 1 łyżeczka suszonego czosnku 2 łyżki oliwy Kilka łyżek parmezanu tartego do posypania kremu Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Po wypróbowaniu różnych sposobów okazało się, że najlepszy efekt daje połączenie gotowanego na małym ogniu sosu pomidorowego, który pod wpływem temperatury karmelizuje się i nabiera głębi ze świeżymi pomidorami, wnoszącymi kwiatowy, lekki armat. Rozgrzej 2 łyżki oliwy w garnku, wlej do niego passatę, dodaj 4 łodygi bazylii, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Wszystko to znajduje potwierdzenie w naszej zupie, która składa się z trzech składników: passaty, pomidorów i ravioli. Nadzienie okazało się na tyle aromatyczne i dobrze doprawione, że w ogóle nie użyliśmy soli do przyprawienia kremu. W potrawie użyliśmy świeżych, nie suszonych ravioli, które wymagają kilku minut na ugotowanie. Jeśli macie czas i ochotę, tutaj znajdziecie przepis na doskonałe ciasto na ravioli. Liczba porcji: 2 To jeden z najlepszych przepisów na krem pomidorowy, mega szybki i łatwy do zrobienia. Niedawno czytaliśmy bardzo długi wywód jednego z nowojorskich kucharzy, który w serwisie Seriouseat.com opisał testy nad najlepszym kremem pomidorowym. Ściągnij skórki z pomidorów, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-ravioli-w-blyskawicznym-kremie-pomidorowym/