Risotto z gorgonzolą i gruszką

Katarzyna
Obiad
06.09.2018 11:14
Risotto z gorgonzolą i gruszką

gorącego bulionu 50 ml białego wina 50 g sera gorgonzola gruszka garść orzechów włoskich oliwa 2 łyżki masła 2 łyżki startego sera parmezan sól, pieprz - Gruszkę i ser pokroić w kostkę. Risotto z gorgonzolą i gruszką Gorgonzola, gruszka i orzechy włoskie to sprawdzona kombinacja, która sprawdza się w wielu daniach np. sałatce lub grzankach. Dzisiaj jednak skusiłam się na przygotowanie włoskiego risotto z dodatkiem tego połączenia smaków i wyszło bardzo smacznie. Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio cebula 2 szkl. - Powtarzać czynność, aż ryż wchłonie cały bulion i zrobi się al dente. - Cebulę drobno posiekać i zeszklić w głębokim garnku na 2 łyżkach oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/06/risotto-z-gorgonzola-i-gruszka.html