Kruche babeczki z kremem i galaretką

Monika
Desery
28.08.2018 10:10
Kruche babeczki z kremem i galaretką

Przed Wami przepis na ten pyszny deser w wegańskim wydaniu! 🙂 składniki Ciasto: - 150 g mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej (20 g) - 60 ml oleju kokosowego - 1 łyżka wody (15 ml) - szczypta soli, cukru i kurkumy Krem: - 250 ml mleka sojowego lub innego roślinnego - 3 łyżki budyniu (waniliowy) - 2 łyżki mąki jaglanej lub zblendowanych płatków jaglanych - 2 – 3 łyżki cukru - 1/2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 łyżka oleju kokosowego Dodatkowo: - wybrana wegańska galaretka (u mnie truskawkowa) - 2 – 3 łyżki dżemu lub powideł przygotowanie - Aby przygotować ciasto wszystkie składniki wymieszaj, zarób z nich zwarte ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut lub do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie na spód każdej babeczki daj trochę dżemu lub powideł. Teraz ciastem wylep foremki do babeczek lub tartaletek i piecz 20 – 25 minut w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Jeśli Tobie również bardzo spodobały się dzbanek oraz filiżanka widoczne na zdjęciu, tutaj możesz je znaleźć:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/weganskie-kruche-babeczki-z-kremem-i-galaretka/