Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

kardamonovy
Makarony
27.08.2018 9:00
Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

Składniki: 8 średnich dojrzałych pomidorów 400 g makaronu (ja użyłam farfalle) 1 cebula 2 ząbki czosnku garść liści bazylii 1 łyżka suszonego oregano duża szczypta mielonej słodkiej papryki spory kawałek sera długodojrzewającego sól pieprz oliwa (przepis na 4 porcje) Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy na małym ogniu do zrumienienia. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy (na wszelki wypadek można zostawić trochę wody), wrzucamy do sosu pomidorowego, mieszamy, całość smażymy minutę. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, można dolać do makaronu odrobinę wody z gotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/makaron-z-sosem-ze-swiezych-pomidorow/